Wat kunt u doen om het zwembad schoon te houden?

Een schone zwemmer zorgt voor:

– schoner zwemwater, waardoor de belasting van het water aanzienlijk wordt verminderd.
– een verlaging van het gebruik van chemische desinfectie middelen,- minder irritaties aan de luchtwegen of prikkende ogen,
– minder milieuvervuiling,
– Betaalbaar zwemkaartje.

U boxer ondergoedals bezoeker kunt zelf een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de hygiëne van ons zwemwater. Schone badkleding, niet in ondergoed het zwembad in en minimaal 15 seconden goed douchen voor het zwemmen, waarbij haargel, cosmetica, crèmes, zweet en urine afgespoeld worden, kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van de belasting van het water met organische stoffen.

Het dragen van ondergoed onder de short is NIET toegestaan

bron: Maarten Keuten, TU Delft.

Waterkwaliteit: Alle tappunten worden regelmatig volgens een vastgesteld protocol gespoeld. Hiermee verkleinen we de kans op legionella vorming. Daarnaast worden jaarlijks verschillende testen gedaan op tapwater, douches en glijbanen op legionella. Deze testen worden door een officieel onafhankelijk laboratorium uitgevoerd. We beschikken over een 24/7 meetsysteem op de kwaliteit van het badwater. Daarnaast voeren we tijdens openingstijden nog extra controles uit om deze waterkwaliteit waarden te checken.

Pompen:

De pompen worden gestuurd met een frequentie regeling. De water capaciteit kan worden aangepast aan openingstijden aantal bezoekers. Hiermee sturen wij bewust op het gebruik van energie waarbij we de waterkwaliteit 24h/dag blijven controleren zodat deze voldoet aan de wettelijke eisen. Daarnaast draagt een goede regeling bij aan efficiënt gebruik van chemische desinfectie middelen.

Verwarming van het zwembad:

Wij dragen al meer dan 25 jaar bij aan de CO2 reductie door gebruik te maken van zonnewarmte. Op ons dak liggen 43 koepels die gevuld zijn met badwater. De temperatuur van deze leidingen op het dak wordt doorgegeven aan sensoren. Als de koepels verwarmd worden door de zon of omgevingswarmte wordt het direct gebruikt als verwarming van het water. Hierdoor besparen we enorm op gasverbruik.

zonnecollectoren-bernissebad