De vrijwilligers zijn voor het bad zeer waardevol. Ze maken het mogelijk om de exploitatiekosten van het bad laag te houden en dragen daarmee bij aan het openhouden van het Bernissebad.

Heeft u al gezien hoe netjes de tuintjes voor de ingangen rond het bad eruit zien? afgelopen jaar zijn de randen verstevigd met trottoirbanden zodat de grond ook netjes in de tuin blijft na een natte dag. De tuingroep is het gehele jaar aan de gang, in de zomer met het wieden van het onkruid en het vertroetelen van de beplanting. Na het seizoen juist met het zoveel mogelijk bladerenvrij houden van het terrein zodat niet al het blad het bad inwaait. En natuurlijk het nodige snoeiwerk. Ook het onkruid tussen de tegels, een zeer ondankbaar karwei, houden ze helemaal onder controle.

De technische ploeg daarentegen is vooral actief met onderhoud aan accomodatie, winter en zomerklaar maken van het bad. Zij houden zich bezig met het onderhoud aan de speeltoestellen, bestrating, vorstvrij maken van de leidingen en het weer aansluiten ervan in het voorjaar. Spullen binnen zetten voor de winter zoals tafels, stoelen, zwemlijnen. Houden de waterstand in de winter in de gaten. Zorgen voor ijsbrekers in de winter en zorgen voor voorbereidende werkzaamheden in het voorjaar. Teveel om hier op te noemen.
Daarnaast zijn ze actief met onderhoud die tijdens het reguliere seizoen niet mogelijk.
Dan zijn er natuurlijk ook de vrijwilligers die zich daarnaast ook tijdens het seizoen inzetten bij ondersteuning van activiteiten zoals zwemvierdaagse, spelletjesmiddag, abonnementen, website, kiosk kassa, schoonmaak, sponsoring, promotie, netwerken.
Zonder deze mensen wordt het zwembad onbetaalbaar. En voor ons zijn deze mensen onbetaalbaar. Daarom worden ze aan het eind van elk seizoen op gepaste wijze bedankt voor hun enthousiasme en inzet.

We kunnen alleen nog best wat hulp gebruiken. Om mee te denken en mee te organiseren en dingen uit te zoeken en te regelen. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden voor deze voorbereidingen maar je kunt je ook aanmelden om in het zwembad mee te helpen. Wij vragen u dan ook om ook vrijwilliger van het Bernissebad te worden. U geeft aan waar u zich het beste tot uw recht kunt laten komen.

We rekenen op jullie steun!

Het bestuur van Stichting Bernissebad